Tervetuloa Killinkoskelle!

Kyläelämää - Killinkosken Blogi, esittelee Virtain Killinkosken, ainutlaatuisen, historiallisen teollisuuskylän tapahtumia ja historiaa.

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Japanilaiselle mestarivalokuvaajalle kunniajäsenyys

Tagawa, Japani 27.8.2010
Cultural Bridges / Harjula Production Ltd


Kunnianosoitukset Virroilta luovutettiin arvokkaasti Japanilaiselle mestarivalokuvaajalle hänen kotikaupungissaan Tagawassa

Japanilaiselle valokuvaaja-moniosaajalle Kiyomi Sanefujille on myönnetty Suomen valokuvahistoriallisen seuran kunniamerkki sekä Killinkosken kyläyhdistyksen kunniajäsenyys. Tuottaja Heikki Mäenpää ojensi kunnianosoitukset iloisesti yllättyneelle mestarivalokuvajalle sekä hänen kotikaupunkinsa pormestarille Ito Nobukatsulle perjantaina 27.8. Tagawan kaupungissa Kyushun saarella Japanissa. Samalla hän toi tuliaisinaan Shanghain maailmannäyttelystä sarjan Kangasalla Harjula-laboratorioissa uudella tekniikalla tulostettuja Sanefujin mestariotoksia. Kunnianosoitukset ja valokuvat saivat Tagawassa arvokkaan vastaanoton.

Valokuvaaja Kiyomi Sanefujin saamat kunniaosoitukset Suomesta saivat ansaittua arvostusta myös Tagawan pormestarilta. Tuottaja Heikki mäenpää (vas.), Tagawan kaupungin pormestari Ito Nobukatsu (kesk.), valokuvaaja Kiyomi Sanefuji (oik.)

Huomionosoituksen perusteena ovat Sanefujin suosittu valokuvanäyttely "Riisipelto ja joki" sekä hänen toimintansa japanilais-suomalaisen kulttuuriyhteistyön kehittäjänä kertovat Killinkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Vesa Postinen sekä Suomen valokuvahistoriallisen seuran puheenjohtaja Seppo Poutala. Lähes sadasta suurikokoisesta ja korkeatasoisesta valokuvasta koostuva näyttely kertoo luontokuvien ohella 400 vuoden ajan Kiushun saarella Tagawassa vietetystä shintolaisesta Kawa Watari Jinko Sai juhlasta. Suomen kameramuseossa Killinkosken Wanhan tehtaan kulttuuriympäristössä esillä olleeseen näyttelyyn on kuluneiden kahden kesän aikana tutustunut yhteensä yli 30 000 kävijää.

Valokuvaaja Kiyomi Sanefuji aloitti kuvaamisen 16-vuotiaana. Hän on kuvannut lähes 60 vuotta Kiushun saarella sijaitsevan kotikaupunkinsa Tagawan luontoa, maisemia ja ihmisten elämää. Monipuolisella Sanefujilla on myös musta vyö karatessa sekä judossa ja hän on lisäksi menestynyt metsästäjänä ja skeet-ampujana. Hän on toiminut myös Japanin entisen pääministerin Taro Ason ampumaopettajana.

Osana Suomen ja Japanin diplomaattisuhteiden 90 juhlavuotta tuotettu valokuvanäyttely on osa laajempaa Cultural Bridges -hanketta. Hanke kehittää kansainvälisiä kulttuurin, koulutuksen ja elinkeinoelämän verkostoja yhteistyötahojensa kanssa mm. näyttelyitä ja konsertteja tuottamalla.

Kuvia Riisipelto ja Joki-näyttelystä Heikki Mäenpään web-galleriassa


Mestari Sanefujin valokuvanäyttely on yleisön pyynnöstä avoinna Wanhan tehtaan Killin Kalleriassa syyskuun ajan Ma-Pe 10-17, La 10-14 ja Su 12-17. Vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti